Hír Tv: Börtönbe vonul a 2006-os zavargások miatt elsőként elítélt rendőr

Vágólapra másolva!
Másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla. Vágónak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2006. október 23-án mint helyszíni rendőrparancsnok az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját - értesült a Hír Tv.
Vágólapra másolva!

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Vágó Lászlót, aki az Astoriánál 2006. október 23-án eltörte egy megbilincselt férfi ujját - írja a Hír Televízió internetes oldala. Az elsőfokú bíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre - három év próbaidőre felfüggesztve - és lefokozásra ítélte, amely ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Az ítélőtábla mostani ítéletében mellőzte a próbaidő lehetőségét. Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy Vágó rendőrként megvalósította a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettét. Emellett védekezésre képtelen személy elleni bűncselekményt követett el. Az ítélettel megszületett a 2006. őszi rendőri túlkapások kapcsán az első jogerős ítélet - közölte a Hír Tv.

Vágót a tömegoszlatás után alezredessé léptették elő. Később leszerelt, nyugdíjba vonult. A televíziós csatorna Célpont című műsorának stábja két éve az egyik fővárosi bevásárlóközpontban találta meg, ahol a biztonságiak főnökeként dolgozott.