Maratoni futóverseny, illetve az Egészség hídja és az állatok világnapja alkalmából tartott rendezvények miatt több helyen is lezárják az utakat Budapesten vasárnap. Nem lehet autóval közlekedni szinte egész nap a Hősök terénél, valmint a budai és a pesti alsó rakparton sem.

A maratoni futóverseny miatt lezárták a forgalom elől a Hősök terét és a Kós Károly sétányt előreláthatólag 17 óráig, a budai és a pesti alsó rakpartot  végig várhatóan 15 óráig.

A futók a Városligetből indulnak délelőtt tíz órakor, érintik az Andrássy utat, a belvárosi utcákat, a rakpartokat, a Lánchidat, a Rákóczi és a Szabadság hidat és a Bajcsy-Zsilinszky út - Váci út - Lehel utca - Dózsa György út útvonalat is.

Délelőtt lezárják az Akadémia utcát (11 óráig), a Kossuth Lajos teret és a Széchenyi felső rakpartot a Kossuth Lajos tér és Margit híd között (15 óráig) és az Újpesti felső rakpartot a Margit híd és az Ipoly utca között.

Nem lehet autóval közlekedni Dombovári úton a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között, valamint lezárják a Szabadság híd Pest felé vezető oldalát, a Csarnok teret és a Sóház utcát (14 óráig).

Nagyjából déltől lezárják a Nyugati téri felüljárót, a Váci utat a Nyugati tér és a Ferdinánd híd között, valamint a Lehel utcát a Ferdinánd híd és a Dózsa György út között (17 óráig).

11 órától felvonulás lesz az Andrássy úton az állatok világnapja alkalmából, ahol szakaszosan zárnak le két sávot várhatóan 13 óráig.

Déltől lezárják a Széchenyi rakpartot a Széchenyi István térnél, illetve az MTA parkolót, este fél 7-től fél 10-ig pedig a Lánchidat és a hídfőket az Egészség hídja nevű rendezvény miatt. A buszok az Erzsébet hídon át közlekednek.