Jogerősen elítélték Toroczkai Lászlót, mert a melegfelvonulás ellen buzdított

Vágólapra másolva!
A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság két évre próbára bocsátotta Toroczkai Lászlót, akit a gyülekezési szabadság megsértésének vétségében talált bűnösnek. Az ítélet szerint Toroczkai a 2009 augusztusában a budapesti melegfelvonulás megakadályozására szólított fel egy, az interneten megjelent írásában.
Vágólapra másolva!

A gyülekezési szabadság megsértésének vétségében mondta ki bűnösnek jogerősen Toroczkai Lászlót a két évvel ezelőtti melegfelvonulással összefüggésben hétfőn kihirdetett másodfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság.

Az elsőfokú ítélet szerint a magát nemzeti radikális szervezetnek minősítő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője 2009 augusztusában az interneten közzétett, "Ismét szükség lesz a puskaporra" című írásában a néhány nappal későbbi budapesti melegfelvonulás erőszakkal történő megakadályozására hívott fel.

Toroczkai az eljárás során ártatlanságát hangoztatta, ám az elsőfokú bíróság márciusban megállapította bűnösségét a gyülekezési szabadság megsértésének előkészülete vétségében és büntetés kiszabása nélkül két év próbára bocsátotta. A védő felmentésért fellebbezett, az ügyész súlyosításért, pénzbüntetés kiszabásáért, ám a másodfokú bíróság hétfőn a fellebbezéseket elutasítva jogerőre emelte az elsőfokú döntést.