Folytatódik egy két évvel ezelőtt szabadult késelő életfogytiglani börtönbüntetése

Vágólapra másolva!
Húsz év után, 2009 márciusában szabadult életfogytiglani börtönbüntetéséből egy többek között emberölés miatt elítélt férfi. A feltételes szabadlábra helyezés után azonban megkéselt egy nőt, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság úgy döntött: folytatódik életfogytiglani büntetése.
Vágólapra másolva!

Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság hétfőn indítványozta egy életfogytiglani börtönbüntetéséből húsz év letöltése után próbaidővel szabadult miskolci férfi büntetésének folytatását. Sz. Lajos feltételes szabadlábra helyezésének lehetőségét legközelebb húsz év múlva vizsgálják meg.

Sz. Lajost korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, fogolyszökés és hivatalos személy elleni erőszak miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amelyből húsz év letöltése után 2009 márciusában, tízéves próbaidővel szabadult. Miskolcon élettársi kapcsolatot létesített egy asszonnyal - mondta a tárgyaláson Fülöp Zsolt bíró.

Az asszony 2010 májusában Tatabányára költözött a lányához, mert a környéken talált munkát, és a férfival megegyeztek, hogy néhány hónap múlva visszaköltözik Miskolcra. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, fokozatosan egyre féltékenyebb lett. Dühében a miskolci lakást szétverte, majd megjelent Tatabányán. Két nappal később, miután az asszony nem volt hajlandó vele visszautazni, a nőt a lányának lakásán két késsel életveszélyesen megszurkálta, majd visszautazott Miskolcra, ahol három nappal később jelentkezett a rendőrségen.

A bíróság tavaly húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a férfit. A bíró azonban kijelentette, hogy ez az ítélet nem hajtható végre, mert nem lehet valakit egyszerre határozott és határozatlan idejű büntetésre ítélni, ezért folytatják az életfogytiglan végrehajtását.