Jogerős a nyomozásról információt adó baranyai rendőr pénzbüntetése

Vágólapra másolva!
Ha főnökei engedik, a jövőben is dolgozhat rendőrként az a baranyai férfi, akit korábban kétszázezer forint megfizetésére kötelezett a Baranya Megyei Bíróság, mert egy folyamatban levő nyomozásról adatokat szivárogtatott ki egy többszörösen büntetett előéletű férfinak.
Vágólapra másolva!

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a rendőrnek a pénzbüntetését, aki egy folyamatban lévő nyomozásról információkat szolgáltatott egy férfinak. A 43 éves S. Sándort korábban 200 ezer forint megfizetésére kötelezték.

A többszörösen büntetett előéletű S. Lajos azt szerette volna megtudni, érintett-e egy folyamatban lévő, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indult büntetőügyben. Megkereste a rendőrt, aki a nyomozásról 2009 januárjában felvilágosítást adott neki annak ellenére, hogy a nyomozásban nem vett részt, és annak menetéről nem volt joga információkat kiadni.

S. Sándor a pénzbüntetés megfizetésével mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, így ha felettesei engedik, tovább dolgozhat rendőrként. Az ügyben felbujtóként közreműködő férfit pedig öt hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.