Gyurcsány Ferenc az általa szerkesztett honlapon közzétette "meggyanúsításának dokumentumait". Eszerint egyrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják a volt miniszterelnököt, aki a sukorói kaszinóberuházás ügyében az ügyészség szerint azért döntött a telekcseréről, hogy egyoldalú, jogtalan előnyt biztosítson a befektetőknek.

Nyilvánosságra hozta meggyanúsításának tényállását és a hétfői ügyészségi kihallgatásán készült videofelvétel egy részét Gyurcsány Ferenc.

A "Gyurcsány Ferenc és barátai által szerkesztett" honlapon elérhető dokumentumban az áll, hogy a volt kormányfő megalapozottan gyanúsítható egyrendbeli hivatali visszaélés bűntette elkövetésével. A tényállás alapján a Sukoróra tervezett King's City beruházás befektetői azt kérték a kormánytól, hogy a kiszemelt ingatlanegyüttes tulajdonát csere útján szerezhessék meg. Indokként arra hivatkoztak, hogy el szeretnék kerülni a pályázat esetén szükségszerűen megjelenő versenytársakat, tartva attól, hogy pályázat esetén nem ők lennének a nyertesek.

A befektetők és több állami vezető, köztük Gyurcsány Ferenc 2008. májusi, a parlamentben tartott megbeszélése kapcsán a gyanúsítás rögzíti, hogy az akkori miniszterelnök azt a kérdést tette fel Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezetőjének, hogy elméletileg van-e lehetőség az állam és a magántulajdonosok között ingatlancserére.

"Az igenlő válasz után Ön döntött arról, hogy támogatja a befektetőknek csere útján történő ingatlanszerzését. A végrehajtásra két hónapos határidőt szabott Tátrai Miklósnak. Feladatául szabta Tátrai Miklósnak azt is, hogy a beruházás helyszínéül szolgáló Fejér megyei földterületek befektető általi hasznosítását - csereingatlanok értékbecslése, tulajdonjog-rendezés - készítse elő" - olvasható a gyanúsításban.

A dokumentum arra hivatkozik, hogy az állami vagyonról szóló törvény szerint az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását - ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz - versenyeztetéssel kell megkísérelni.

"A cserére vonatkozó döntést Ön törvényi felhatalmazás nélkül, hatáskörét túllépve hozta meg. Az ön döntése a versenyeztetést kiiktatta, kizárta a nyilvános pályázat lehetőségét is, abból a célból, hogy ezzel egyoldalú, jogtalan előnyt biztosítson a befektetőknek a konkurencia elkerülésére" - áll Gyurcsány Ferenc gyanúsításában.

A volt kormányfő a weboldalon nyilvánosságra hozott egy, az ügyészségi kihallgatásán készült, valamivel több, mint kétperces - az ATV-n már hétfő este levetített - videofelvételt is. Gyurcsány Ferenc ebben azzal vádolja az ügyészeket, hogy nem az alkotmányhoz, hanem a vele szembenálló politikai erőkhöz, a miniszterelnökhöz és annak pártjához hűségesek. A konkrét ügyet illetően kinyilvánítja, hogy az ügyészek gyanúja megalapozatlan, hamis, konstruált.