Megütötték a volt MDF-szóvivőt egy villamoson

2011.10.05. 22:30

Szerda este hét óra után megütötték a 61-es villamoson Kerék-Bárczy Szabolcs az MDF volt szóvivőjét, aki az utóbbi időben a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció rendezvényein is feltűnt - írja a Nol.hu. A bántalmazás oka nem ismert.

"Valahol a Nagyenyed utca után érzékeltem a szemem sarkából, hogy egy nálam körülbelül másfél fejjel alacsonyabb ember látványosan figyel. Én nem néztem rá mindaddig, amíg a villamos meg nem állt a Csörsz utcai megállónál. Ahogy az ajtó kinyílt, rápillantottam, mire azt kérdezte tőlem ez a 40-50 év közötti, ritkás, középhosszú hajú, rövid bajszú, jól szituáltnak tűnő férfi, hogy "maga a Kerék-Bárczy Szabolcs?". Alig mondtam igenlő választ, megütött. Majd leugrott a szerelvényről, éppen mielőtt becsukódtak volna az ajtók - ezekkel a szavakkal írta le megtámadását szerda este a Népszabadság internetes kiadásának Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF volt szóvivője.

Kerék-Bárczy a Nol-nak azt mondta: a villamos első kocsijának végén állt és a korlátra támaszkodva utazott hazafelé, amikor a középkorú férfi belekötött. Kerék-Bárczy közölte: semmije nem tört el, szájvérzéssel megúszta.

"A tömött villamost döbbenet uralta, néhány utas megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Meg lennék lepődve, ha spontán történt volna mindez, bár találgatni nem akarok. Nem értékelem túl az esetet, de elbagatellizálni sem lehet" - tette hozzá Kerék-Bárczy, aki az utóbbi hónapokban feltűnt a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció rendezvényein. Nyáron részt vett a szervezet által rendezett szabadegyetemen, és ott volt hétfőn a korábbi miniszterelnök meggyanúsítása ellen tartott tüntetésen is.