Kiosztják az új alaptörvényt minden tíz év feletti diáknak

Vágólapra másolva!
Körlevélben hívta fel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az iskolaigazgatókat, hogy csütörtökön - az aradi vértanúk emléknapján - osszák ki a tízéves tanulóknak az alkotmány preambulumát, a 14 éveseknek pedig a teljes szöveget, értesült a Hvg.hu.
Vágólapra másolva!

Október 6-án, az aradi vértanúk napján az ország összes iskolájában minden 10 és 14 éves gyereknek kiosztanak egy-egy, az új alaptörvényt népszerűsítő kiadványt - írja a Hvg.hu. A kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe.

"Kedves Igazgató Asszony!/Igazgató Úr! 2012. január 1-jén lép hatályba Magyarország Alaptörvénye. Az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van Alaptörvényünknek. Az ismertetést a gyerekekkel kell kezdeni" - így kezdődik az a Hvg.hu birtokába jutott államtitkári körlevél, amelyben Hoffmann Rózsa az iskolaigazgatókat az elvárásokról tájékoztatja.

A két korosztálynak kétféle kiadvány készült: a kisebbeknek a Nemzeti Hitvallást nyomtatták ki, Dugovics Titusz és Zrínyi Ilona, valamint olyan személyiségek (köztük Antall József volt miniszterelnök) képmásával illusztrálva, akik "törvényt szabtak a nemzetnek".

A 14 évesek - ugyanazokkal az illusztrációkkal - már a teljes alaptörvényt megkapják. Mindez annak az alaptörvény-népszerűsítő programnak a része, amelyet Kerényi Imre színházi rendező álmodott meg. A program része az alaptörvény asztalának felállítása az önkormányzatoknál, és egy festménypályázat is, nagy történelmi eseményekről.