A Bajnai-kormány volt pénzügyminiszterét tanúként hallgatják meg a sukorói vagyonjogi perben. Oszkó Péter még miniszterként indított vizsgálatot a sukorói telekügyben 2009 őszén.

Megkapta az idézést a Fejér megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter, akit tanúként hallgatnak majd meg - írja a Magyar Nemzet pénteki számában. A lapnak a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia. Oszkó Péter a Magyar Nemzetnek felidézte, hogy 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy az MNV indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt.

A lap emlékeztet: Joav Blum kaszinóépítési célra vásárolt egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst, majd ezek fejében akart megszerezni egy 70 hektáros állami területet Sukorón, a Velencei-tó partján. A megállapodásban az állt, hogy az MNV akarja telekcsere révén megszerezni - útépítéshez - Joav Blum három külterületi gyümölcsösét.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az október 20-i és 21-i székesfehérvári tárgyaláson nemcsak a volt minisztert hallgatják meg, hanem az ügyben kirendelt eddigi összes szakértőt is.