Tárgyalásra hívja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját a készülő felsőoktatási törvény miatt. A HÖOK elmegy a keddi egyeztetésre, de ragaszkodik ahhoz, hogy kikerüljön a törvénytervezetből a hallgatók röghöz kötése.

Újabb tárgyalást kezdeményez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) a készülő felsőoktatási törvényről - tették közzé a Kormany.hu oldalon pénteken. A kormányzati portálon közzétett kommüniké szerint a jövő héten várhatóan megkezdődik a társadalmi egyeztetés a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénytervezetről, és ennek keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium külön lehetőséget biztosít a hallgatóknak a tervezet megvitatására.

A közlemény szerint Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a jövő keddre ismét tárgyalásra hívta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökségét; a megbeszélés napirendjén a felsőoktatási rendszer átalakítása és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénytervezet szerepel.

Nagy Dávid, a HÖOK elnöke az MTI kérdésére pénteken azt mondta, hogy részt vesznek az egyeztetésen. A HÖOK két kulcskérdésnek "a hallgatók tervezett röghöz kötését és a bujtatott tandíjat" tartja - erősítette meg korábbi álláspontjukat. A hallgatói vezető leszögezte, hogy ezek rendezéséhez ragaszkodnak. A hallgatói szervezet a készülő javaslat e két passzusa miatt október 27-ére országos tiltakozó demonstrációt hirdetett az oktatási államtitkárság épülete elé.