Kigyulladt a salgótarjáni csokoládégyár

Vágólapra másolva!
Teljes terjedelmében ég a salgótarjáni csokoládégyár tetőszerkezete - mondta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A hatóságok szerint nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

Csokoládégyártó- és csomagolóüzem gyulladt ki pénteken este Salgótarjánban, személyi sérülésről egyelőre nem kaptak információt a hatóságok - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese. A tűzről este kilenc óra után kapott bejelentést a tűzoltóság, a háromszáz négyzetméter alapterületű épület még hajnalban is teljes terjedelmében égett - mondta Noskó Zsolt. A csokoládégyár egy lakótelep kellős közepén található, ám az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegeti a környező négyemeletes lakóházakat.

A salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói tűzoltók hat szerkocsival vonultak ki a helyszínre, és mintegy negyven tűzoltó vesz részt az oltásban. "A káresemény az ötös skálán négyes besorolást kapott" - mondta a sajtóügyeletes. A tűz megfékezése szombat reggelig tarthat.

Az MTI helyszíni információi szerint az üzemcsarnokban olyan heves tűz pusztít, hogy az épület menthetetlennek látszik. A tűzoltók közel húsz vízsugárral igyekeznek megfékezni a lángokat.