Mégsem építene belvárosi Zeppelin-szállót a Csipak-cég

Vágólapra másolva!
Visszavonta Csipak Péter ingatlanfejlesztő cége a budapesti Belvárosba tervezett, Új Városközpont fantázianevű üzlet-iroda-szálloda komplexumra beadott engedélyezési kérelmet - írta az MTI Sajtószolgálatának elküldött közleményében a Budapest Világörökségéért Alapítvány.
Vágólapra másolva!

A Csipak Péter nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó beruházó, az Immobilia Real Estate Development Kft. az V. kerületi Bécsi utca több épületének lebontásával akarta megvalósítani a projektet. Az alapítvány azonban megtámadta az eljárást, és a Fővárosi Bíróság nyáron megsemmisítette az első és másodfokon kiadott elvi építési engedélyeket.

Az első fokon engedélyezett tervet három civil szervezet fellebbezése nyomán a felére csökkentett méretben hagyta jóvá a másodfokú hatóság, azonban az ebben az engedélyben is megmaradt jogsértések miatt a Budapest Világörökségéért Alapítvány (BVA) az ügyet továbbvitte a bíróságra, amely ítéletében új eljárásra is utasította az elsőfokú építési hatóságot. A belváros-lipótvárosi polgármesteri hivatal építési irodája a kérelem visszavonása alapján megszüntette az engedélyezési eljárást - áll a BVA közleményében.

"A kerületi építéshatóság júliusban megkérdezte a beruházót, hogy az új helyzetben fenntartja-e a kérelmet, a cég pedig azt válaszolta, hogy nem. A hatóság az eljárás megszüntetéséről a perben részt vevő alapítványt hivatalból értesítette, az erről szóló végzés augusztus 22-én kelt" - mondta az [origo]-nak Korompay Katalin, a BVA főépítésze.