Vágólapra másolva!
Egy családi vita után késsel szúrta halálra a férfi az apósát, akihez a felesége költözött. A 15 éves fegyházbüntetés ellen fellebbezett a vádlott.
Vágólapra másolva!

Aljas indokból elkövetett emberölésért nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság kedden B. Istvánt, aki egy családi vita után egy késsel halálra szúrta az apósát. Az italozó életvitele és az indulatos magatartása miatt B. Istvánnak feszült volt a viszonya a feleségével. A tragédia reggelén, 2010. szeptember 11-én, miután a vádlott besenyszög-szórópusztai otthonából szolnoki munkahelyére indult, felesége úgy döntött, hogy édesapja szintén Besenyszög-Szórópusztán lévő tanyájára költözik. Magával vitte 2010 nyarán született kisgyermeküket. Az elköltözésről sms-ben értesítette a férjét.

B. István az üzenet olvasva feldühödött, eljött a munkahelyéről, beült egy szolnoki borozóba, másfél liter bort és néhány üveg sört ivott. Azután buszra szállt, és kora délutánra ért haza. Miután az egyik rokontól megtudta, hová költözött a felesége, magához vett egy nagyobb konyhakést, és kerékpárral a szomszédos tanyára, az apósához ment. Ott kiabálni kezdett, feleségének apja előbb csitítgatni próbálta, majd szintén emelt hangon válaszolt a lányát és őt érő szidalmakra. A tanya gazdája egy idő után egy fémcsővel fenyegetve távozásra akarta bírni a vejét, mire B. István előrántotta a kést, és az apósa mellkasába döfte. A sértett a szúrt sebtől elvérzett, és a helyszínen meghalt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság büntetőtanácsa B. Istvánra 15 év fegyházbüntetést rótt ki. Az ítélet, valamint az aljas indokból elkövetett minősítés ellen a vádlott fellebbezett, így az nem jogerős. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla jár majd el a perben.