Párkapcsolati ismereteket oktatna a középiskolában a KDNP

Vágólapra másolva!
Magyarország termékenységi arányszáma miatt javasolja a KDNP frakcióvezetője, hogy a középiskolai oktatásban szerepeljenek a jövőben a párkapcsolati és családi ismeretek. Harrach Péter szerint fontos, hogy a gyermekvállalási kedv erősödjön, mert a század végére a felére csökkenhet az ország lakossága.
Vágólapra másolva!

Rögzítené a készülő köznevelési törvényben Harrach Péter, hogy a középiskolai oktatás része legyen a felelős párkapcsolatról és a családi életről szóló ismeretek. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője azt mondta, hogy van olyan forgatókönyv, amely szerint, ha a termékenységi arányszám megmarad a jelenlegi szinten, akkor az ország lakossága a század végére 5,2 millióra csökken, aminek egy része bevándorló lesz, és mintegy 36 százalék lehet majd a hatvanöt év felettiek aránya.

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: a gyermekvállalási kedv erősödése összefügg a házasság intézményével, amely a legtermékenyebb párkapcsolati életforma. Fontos, hogy a felelős párkapcsolatról, a családi életről szóló ismeretek megjelenjenek a középfokú oktatásban, a családi példa szerinte sok esetben ezt a szerepet már nem tudja betölteni. Harrach Péter az ismeretek megjelenítését a készülő köznevelési törvényben is rögzítené.

Az új közoktatási törvényről szóló [origo]-s cikkeket itt olvashatja.