Semjén humorérzékében bízik az ál-Semjének csoportja

Vágólapra másolva!
Nyílt levelet írt a KDNP elnökének a magát "ÁlSemjénZsoltok nemhivatalos szövetségének" nevező csoport, amely tiltakozik az ellen, hogy a miniszterelnök-helyettes feljelentést tett egy nevében írt, a kormányon gúnyolódó mikroblog miatt. A csoport nyílt levelében azt kéri Semjén Zsolttól, "vonja vissza feljelentését, melyet bizonyos társaink ellen tett", és mint írják, "nem tett rosszat a paródia" Semjén Zsolt hírnevének.
Vágólapra másolva!

"Mi, akik büszkén, és kicsit sem pironkodva ÁlSemjénZsoltnak valljuk magunkat, arra kérjük Önt, vonja vissza feljelentését" - így kezdődik az a nyílt levél, amelyet a magát "ÁlSemjénZsoltok nemhivatalos szövetségének" nevező csoport írt a KDNP elnökének. Semjén Zsolt tavasszal feljelentést tett egy nevében írt twitteres mikroblog miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig nyomozást indított az ügyben.

Ahogyan arról korábban az [origo] is beszámolt, több embert kihallgatott az ügyészség azok közül, akik az interneten követték a miniszterelnök-helyettes nevében vezetett, a kormányon és Semjénen gúnyolódó blogot. Az [origo] beszélt két kihallgatottal, akik azt mondták, viccesnek találták a blogot, és nem érzik aggályosnak, hogy a blog Semjént figurázza ki (erről itt olvashat).

Vejkey Imre, Semjén Zsolt jogi képviselője azt mondta korábban, hogy "a Twitteren olyan anyag jelent meg, amelyben visszaéltek Semjén Zsolt nevével és képmásával, és olyan szöveget tettek közé, amelyet nyilvánvalóan nem a miniszterelnök-helyettes írt, mert nem a kereszténydemokrata eszmeiséget jeleníti meg" - mondta az [origo]-nak. Szerinte ez sértő az ügyfelére nézve, ezért tettek feljelentést.

Az ÁlSemjénZsoltok nemhivatalos szövetsége nevű csoport, amelynek a Facebookon majdnem háromszáz szimpatizánsa van, a nyílt levelében azt írja Semjén Zsoltnak, hogy "nemcsak minket, de saját magát is lejáratja azáltal, hogy azt a hamis benyomást kelti önmagáról, miszerint nem teljesen kizárható, hogy ön nem érti a viccet". A levélben hozzáteszik: "hisszük, hogy az ön ellen irányult paródia semmi rosszat nem tett az ön hírnevének, ezért kérjük, hogy, már amennyiben az ön Szentírása ennek ellentmondó instrukciót nem tartalmaz, ne indítson hajtóvadászatot utánunk".