Meggyanúsította az ügyészség Bene László egykori főrendőrt

Vágólapra másolva!
A Debreceni Katonai Ügyészség szerint a volt országos rendőr-főkapitány nem kezdeményezett fegyelmi eljárást Gergényi Péter ellen, a 2006. őszi zavargások alatt adott utasításai miatt.
Vágólapra másolva!

Meggyanúsította a Debreceni Katonai Ügyészség Bene László egykori országos rendőrfőkapitányt a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben. Varga Zs. András, a legfőbb ügyész helyettese hétfőn a parlamentben, Gaudi-Nagy Tamás azonnali kérdésére válaszul azt mondta, hogy az ügyészségen három különböző szálon folyik a nyomozás, ezekben többek között elöljárói intézkedés elmulasztása miatt meggyanúsították az akkori országos és a budapesti rendőrfőkapitányt.

Szeptember 24-én a Magyar Nemzet írt arról, hogy Bene Lászlóról készült videófelvételeket kért be a katonai ügyészség a 2006. őszi eseményeket vizsgáló parlamenti bizottságtól. A lap akkor úgy fogalmazott: nincs kizárva, hogy a volt országos rendőrfőkapitányt meggyanúsítják, amiért nem kezdeményezett fegyelmi eljárást Gergényi Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság akkori vezetője ellen.

Balsai István a parlamenti honlapon szeptember 26-án közzétett jelentésében arról ír, hogy Bene László akkori országos rendőrfőkapitány, helyettese, Szabadfi Árpád és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány esetében felmerülhet az elöljárói intézkedés elmulasztásának törvényi tényállása, mert nem rendelték el a beosztottjaik felelősségének vizsgálatát.