Kétezer MSZP-tag is átléphet a Demokratikus Koalícióba

Vágólapra másolva!
Több megyei vezető is kilép az MSZP-ből, és a Gyurcsány Ferenc féle Demokratikus Koalícióban politizál tovább - írja a keddi Népszabadság. A lap szerint 1500-2000 MSZP-tag is átléphet az új pártba.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint az MSZP-ben azzal számolnak, hogy várhatóan 1500-2000 párttag lép majd át a Demokratikus Koalícióba (DK). A lapnak az MSZP egyik meg nem nevezett prominense úgy kommentálta a várható átlépéseket, hogy Gyurcsány Ferencék "erősebbek párton kívül, a liberális körökben, mint párton belül".

A Népszabadság szerint az biztos, hogy az MSZP-ben számos helyen kell majd tisztújítást tartani, mert helyi szervezetek vezetői (például Érden) átlépésüket jelezték, és lemondtak tisztségükről. A DK-sok átülésével több megyei vezető is távozik az MSZP-ből, de arra is van példa, hogy korábbi támogatói végül mégsem tartanak Gyurcsánnyal.

Varju László, a DK igazgatója a lapnak elmondta, hogy a választókerületeknek több mint a felében van a DK-nak "tíznél több fős kis csoportja", a másik felében tíz alatti a támogatók száma.

A Népszabadság szerint a korábbi támogatók közül a Fővárosi Közgyűlésben rövid ideig mandátumhoz jutó Kivágó Ivánné marad az MSZP-ben, ellenben biztosra vehető például Élő Norbertnek, az MSZP kőbányai elnökének és önkormányzati képviselőjének távozása. A megyei vezetők közül valószínűleg Baracskai József (Zala), Kolber István (Somogy) és Molnár Csaba (Győr-Moson-Sopron) lép át az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba.