Zárlatos motor miatt füstölt egy szerelvény a 2-es metrón

Vágólapra másolva!
Délután egy füstölő metrószerelvény miatt kellett kiüríteni a 2-es metróvonal Keleti pályaudvari állomását. A BKV azt közölte, hogy egy 40 éves vontatómotor lett zárlatos. A közlekedési társaság szerint ilyen "gondos karbantartás mellett is előfordul".
Vágólapra másolva!

Egy zárlatos vontatómotor miatt kezdett füstölni az egyik metrószerelvény a 2-es vonalon a Keleti pályaudvarnál kedd délután - közölte a BKV.

Az állomást kiürítették, az utasok nem voltak veszélyben - közölte a közlekedési társaság. A hiba elhárításáig a Deák Ferenc tér és Örs vezér tere állomások között 40 pótlóbusz szállította az utasokat. Azóta a 2-es metró újra teljes vonalán közlekedik.

A BKV közleményében úgy fogalmazott: "egy közel 40 éves vontatómotor lett zárlatos, ami a gondos karbantartás mellett is előfordul". A meghibásodás kisebb füstöt okozott, de tűz nem alakult ki. A műszaki hiba okát jelenleg is vizsgálják a szakemberek - tették hozzá.

Hétfő délután a 3-as metró egyik szerelvénye kezdett el füstölni a Népliget állomásnál, emiatt a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest állomás között egy ideig szintén pótlóbuszok szállították az utasokat. A BKV akkor azt közölte: egy mechanikus alkatrész, a kardántengely hibásodott meg.