Tagadja az emberölési szándékot a tescós lövöldöző

Vágólapra másolva!
Rablásra gondolt, de embert ölni nem akart - mondta bírósági vallomásában az 25 éves férfi, aki tavaly nyáron egy XIII. kerületi Tesco áruházban rálőtt két biztonsági őrre, miután rajtakapták, hogy Túró Rudit akart lopni.
Vágólapra másolva!

Tagadta az ölési szándékot a tavaly nyári tescós lövöldözés vádlottja a Fővárosi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben.

A 25 éves pécsi férfit az ügyészség több emberen elkövetett emberölés kísérletével és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja, mert egy XIII. kerületi Tesco áruházban, miután a biztonsági őrök észlelték, hogy ellopott egy Túró Rudit, dulakodásba keveredett velük, majd a nála lévő pisztollyal egyiküket hasba, másikukat karon lőtte. A lövöldöző férfit a helyszínen elfogták, akár életfogytiglant is kaphat.

A vádlott a tárgyaláson elmondta: szülei elvesztése után munka nélkül élt a fővárosban, büntetett előéletű apjától ráhagyott, engedély nélkül tartott pisztolyával már rablások elkövetésére gondolt, amikor belekeveredett a lövöldözésbe, de ölni nem akart. A lövésekre máig nem is emlékszik.