Módosította a kormány a beruházási kormánybiztos hatáskörét

Vágólapra másolva!
A kormány határoztaban módosította a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló rendeletét, rögzítve, hogy Fürjes Balázs a hárommilliárd forint érték feletti állami beruházások előkészítését, megvalósítását csak a kormány külön döntése esetén felügyeli.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlöny október 20-i számában jelent meg a kormánybiztos kinevezését tartalmazó kormányhatározat, amely szerint a kormány, illetve a miniszterelnök által megjelölt, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátására bízta meg a kormány Fürjes Balázst 2013. október 19-ig.

A határozat egy másik passzusa szerint ugyanakkor a kormánybiztos emellett felügyelte volna az előkészítést és a megvalósítást a hárommilliárd forint beruházási érték feletti, a tárcák vagy az irányításuk alá tartozó költségvetési szervek és gazdasági társaságok, továbbá a kormány, minisztérium vagy központi államigazgatási szerv által alapított alapítványok, közalapítványok által bármely forrásból végzendő beruházásoknál is.

A Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatmódosítás értelmében ezt azonban csak akkor teheti majd, ha a kormány erről külön dönt.

A kinevezésről szóló eredeti kormányhatározatban megjelent hiba miatt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter írásbeli figyelmeztetést adott Gál András Leventének, a tárca közigazgatási államtitkárának.