Túszmentési gyakorlatot tartott a terrorelhárítás Budapesten

2011.10.28. 0:02
A Terrorelhárítási Központ egy I. kerületi metróállomás területén gyakorlatozott. Felhívták a figyelmet, hogy nem történt valódi bűncselekmény.

Túszmentési gyakorlat kezdődött csütörtök este Budapesten, az egyik I. kerületi metróállomás területén, több szervezet bevonásával - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Az MTI jelentése szerint a TEK felhívta a környéken lakók és tartózkodók figyelmét, hogy csupán gyakorlat zajlik, nem történt valódi bűncselekmény.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A gyakorlat célja az volt, hogy a műveleti egységek éles, valódi helyzethez hasonló környezetben végezzék a felkészülést, illetve a társszervekkel való együttműködést.

Az akcióban a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, a Budapesti Közlekedési Zrt., az Országos Mentőszolgálat, a Főpolgármesteri Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság munkatársai vettek részt. 

A gyakorlat nem érintette a metróközlekedést, üzemzárás után zajlott, így nem okozott gondot a közlekedőknek - közölte a TEK.