Holttestet találtak egy vegyszerekkel teli autóban Budapesten

Vágólapra másolva!
Elszállítottak egy autót a rendőrök és a tűzoltók a XXIII. kerületi Hősök teréről, mert az ablakára ragasztott felirat szerint veszélyes anyag volt benne. A autóban egy fiatal férfi holttestét találták meg a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Közel két órára lezárták szombat délelőtt a fővárosban a XXIII. kerületi Hősök terét, mert a téren álló egyik autó ablakára az volt kiragasztva, hogy a kocsiban veszélyes anyag van - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az autót a rendőrök tizenegy óra után szállították el a térről egy szántóföldre, és ott kinyitották az autót. A kocsiban egy fiatal, 32 éves soroksári férfi holtteste feküdt - közölte Pap Judit, a BRFK sajtóügyeletese. A rendőség szerint kizárható, hogy gyilkosság történt.

A tűzoltók különféle vegyszeres dobozokat és flakonokat találtak az autóban, de a Hősök terén nem került veszélyes anyag a levegőbe - tette hozzá a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Ezt Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője is megerősítette, és elmondta: az autó kinyitásakor is figyelték, hogy mi kerül a levegőbe. A mérések nem igazolták, hogy halálos gáz szabadult volna el. Hozzátette: feltételezhetően különböző savak voltak az autóban, a kocsiablakra ragasztott papíron pedig az állt, hogy hidrogén-szulfid.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Az autót egy szántóföldre vitték a térről. További képekért kattinrson a fotóra!