Buldózerrel vitte költségvetési módosítóit a Parlamenthez az LMP

Vágólapra másolva!
Vágó Gábor LMP-s képviselő szerint a "fideszes kétharmad közönyös falát csak egy buldózerrel lehet lerombolni", ezért szerdán egy ilyen jármű kanalában szállították a költségvetéshez benyújtott mintegy 250 módosító javaslatukat a Parlamenthez. Az LMP a bajba jutott hitelesek érdekében nemzeti ingatlanalapot állítana fel, és bevezetné a kamatplafon intézményét.
Vágólapra másolva!

Egy sárga buldózer kanalában vitte szerdán a Parlament elé költségvetési módosító javaslatait az LMP. A téren sétáló turisták közé lépésben begördülő jármű az utolsó métereken már nemcsak a Munkát, levegőt! feliratú dobozt, hanem az oldalára felkapaszkodó Scheiring Gábor és Vágó Gábor képviselőket is szállította. Vágó Gábor a Kossuth téren azt mondta az újságíróknak, úgy érzik, hogy "a fideszes kétharmad közönyös falát csak egy buldózerrel lehet lerombolni".

Forrás: LMP
Forrás: LMP

A képviselők, miután levették a több mint 250 módosító javaslatot tartalmazó dobozt, arról beszéltek, hogy elképzeléseiket egy "buldózer erejével" képviselik majd a költségvetési vitában.

Vágó Gábor azt mondta, hogy az előző évi költségvetési vitában körülbelül egymilliárd forintnyi módosítást sikerült elfogadtatniuk. Hozzátette, hogy a kormány ezután éppen ezeken a területeken rendelt el kétszeres-háromszoros nagyságú zárolást.

Scheiring Gábor arról beszélt, hogy a költségvetéshez kapcsolódó módosító javaslataikkal vissza akarják adni azt a pénzt, "amit a Fidesz elvett az egykulcsos adóval". Scheiring szerint javaslataikkal "forrásokat juttatnának a kórházaknak és iskoláknak, miközben megemelnék a tanárok, illetve az egészségügyi dolgozók fizetését is". Emellett létrehoznának egy közösségi, gazdaságfejlesztő és zöldberuházási alapot, és négy százalékkal csökkentenék a járulékokat. Véleménye szerint ezzel a lépéssel már jövőre százezer "válságálló" munkahelyet tudnának létrehozni.

Elmondta azt is, hogy a bajba jutott hitelesek érdekében felállítanának egy nemzeti ingatlanalapot, bevezetnék a védett számlák és a kamatplafon intézményét.