Magyarázó országjárásra küldi a kormánytagokat Orbán

Vágólapra másolva!
Országjárásra indulnak a kormánytagok, amivel Lázár János fideszes frakcióvezető szerint az a cél, hogy elmagyarázzák az embereknek a kormányzati döntéseket.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök "kiadta" a kabinet tagjainak: "el kell menni, és meg kell próbálni az emberekkel megértetni a helyzetet és a helyzetre adott válaszokat" - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerda reggel a Kossuth Rádió műsorában.

Az egyelőre nem ismert, hogy pontosan kik és milyen menetrend szerint járják majd az országot. Jelenleg is zajlik a kormány által benyújtott jövő évi költségvetési terv parlamenti vitája, és a kormány dolgozik az oktatás és az egészségügy átalakításán. Utóbbiakról az elmúlt hetekben is több vidéki tájékoztatót tartottak a téma felelősei, Hoffmann Rózsa oktatási és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Az előző kormányok is hirdettek országjárásokat, rendszerint akkor, amikor népszerűtlen vagy sokak által bírált intézkedéseket hoztak. A mostani kormány szeptember elején már átalakította kommunikációs tevékenységét, amikor a korábban a közigazgatási minisztériumon belül működő kommunikációs államtitkárságot megszüntették, és helyette a miniszterelnök stábjához került a kormányszóvivői poszt, amelyet Giró-Szász András korábbi politikai elemző tölt be.