Gyerekek rángatása miatt függesztettek fel várpalotai óvónőket

2011.11.03. 11:18

Gyermekbántalmazás gyanúja miatt függesztettek fel két óvónőt Várpalotán, mert szemtanúk beszámolója szerint egyikük megrángatta az egyik kisgyerek karját, majd bevágta őt az ágyba a várpalotai Iciri-Piciri óvodában. A Napló-online című várpalotai internetes lap úgy tudja, a másik felfüggesztett óvónő az intézmény korábbi vezetője.

Több szülő is el akarja vinni gyermekét a várpalotai Iciri-Piciri óvodából, mert szülők és szemtanúk szerint is bántalmazta a gyerekeket két óvónő - írja a Napló-online. A Veszprém megyei internetes újságnak a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője azt mondta, október elején értesült a szülőktől a gyermekbántalmazás gyanújáról.

"Amikor rákérdeztem az indokokra, elmondták: az egyikük szemtanúja volt például egy esetnek, amikor az egyik óvónő erőszakosan rángatta a gyermek karját, majd belevágta az ágyba. Emellett azonban több más dolog is történt, a problémák mindegyikét hat szülő mondta el, és jegyzőkönyvbe is vettük" - mondta a lapnak Varga Szilvia. Az önkormányzati fenntartásban lévő óvoda vezetője a két óvónőt felfüggesztette állásából, és elmondta, hogy a fegyelmi eljárás várhatóan november végére zárulhat le.

Az intézményvezetőt az előző héten történt felfüggesztést követően telefonon és e-mailben is megfenyegették, ezért feljelentést tett a várpalotai rendőrkapitányságon.

Az [origo] kereste az óvoda vezetőjét, de azt a választ kaptuk, hogy az őszi szünet miatt senki nem tartózkodik az intézményben.