Közel-Kelet-szakértő vezetheti a Corvinust

2011.11.07. 20:26

Rostoványi Zsolt lehet a Budapesti Corvinus Egyetem rektora januártól - döntött a felsőoktatási intézmény szenátusa hétfői ülésén. A szavazás eredményét az egyetem megküldi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, majd az új rektort a köztársasági elnök nevezi ki.

Az egyetem MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint Rostoványi Zsoltnak a három rektorjelölt közül már az első fordulóban sikerült megszereznie a szenátorok többségének voksát. 

A Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa harmincnyolc tagból áll, mindannyian jelen voltak a rektorválasztó szenátusi ülésen. Közülük huszonnégyen voksoltak úgy, hogy Rostoványi Zsoltot látnák szívesen az egyetem rektoraként.

Az egyetem közleménye szerint Mészáros Tamásnak, a Budapesti Corvinus Egyetem jelenlegi, két ciklusban is megválasztott rektorának a megbízása 2011. december 31-én jár le. A mostani szavazás eredményét az egyetem megküldi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, majd a rektori kinevezés a köztársasági elnök hatásköre.

Rostoványi Zsolt a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, több ciklusban volt a nemzetközi kapcsolatok tanszék vezetője, és betöltötte a társadalomtudományi kar dékánjának tisztét is. 2005-től a Nemzetközi Tanulmányok Intézet igazgatója, 2009-től egyúttal a nemzetközi kapcsolatok doktori iskola elnöke. A Közel-Kelet-szakértő angolul, németül és oroszul beszél.