Példaképével is találkozott az Amerikában turnézó Tarlós

Vágólapra másolva!
Kanadában tölti a hetet Tarlós István főpolgármester, aki hivatalos útján érkezett az Egyesült Államokból Torontóba. A múlt héten New Yorkban töltött négy napot Michael Bloomberg polgármester meghívására, de találkozott példaképével, a korábbi polgármesterrel, Rudy Giulianival is.
Vágólapra másolva!

Michael Bloomberg New York-i polgármester meghívására az amerikai városban töltött a múlt héten négy napot Tarlós István főpolgármester, jelenleg pedig Torontóban tartózkodik - mondta az [origo]-nak a városháza kommunikációs igazgatója, Szűcs Somlyó Mária. A főpolgármester a külföldi útja miatt nem tud egyelőre foglalkozni a tévesen meghirdetett pénteki szmogriadóval (erről itt olvashat), de a jövő héten, hazatérése után személyesen folytatja majd le a vizsgálatot.

Szűcs Somlyó szerint a főpolgármester jelenleg Kanadában tartózkodik, ahol többek között a torontói főpolgármesterrel van találkozója. New Yorkban - ami Budapest testvérvárosa 1992 óta - meghívójával, a várost már tíz éve irányító Michael Bloomberggel és a magyar származású George Patakival, New York állam korábbi kormányzójával is találkozott Tarlós.

A főpolgármester Szűcs-Somlyó szerint nagyon szeretett volna találkozni Rudy Giulianival, aki 1994-2001 között vezette New Yorkot, és a találkozó létre is jött. Az amerikai politikus Tarlós meghívására jövőre egy konferenciára Magyarországra érkezik. Tarlós korábban többször is beszélt arról, hogy Giulianit példaképének tekinti azért, mert rendet tudott teremteni a nagyvárosban, és külön koncentrálva a kisebb súlyú, de a lakókat zavaró bűncselekményekre, "élhető metropolisszá" tette New Yorkot. Erről bővebben ebben a cikkben olvashat.

A főpolgármesternek ez volt a második hivatalos útja az USA-ba. Első alkalommal Texas államban járt, ahol testvérvárosi kapcsolata van Budapestnek. Akkor három napot töltött az USA-ban - mondta Szűcs Somlyó.

A főpolgármester augusztus elején utazott a Dallashoz közeli Fort Worth városba - útjáról kevés információ érhető el, de az biztos, hogy részt vett a város képviselő-testületi ülésén, ahol a jegyzőkönyv szerint melegen üdvözölték a budapesti delegációt, és Tarlós még a város kulcsait is megkapta; egy helyi zenekar is játszott nekik (erről itt érhető el a videó a Youtube-on), és a város a Facebook-oldalán egy fotót is közzétett, amelyen Tarlós István többek között György István főpolgármester-helyettes társaságában látható, a háttérben cowboykalapos rendőrök. "Tarlós főpolgármestert és a delegációt a lovasrendőrség köszöntötte. Nagyon boldogok voltak, hogy így fogadtuk őket. Nálunk már csak így mennek a dolgok!" - hangzik a képaláírás.