Az iskolabusz kipufogógáza miatt kórházban 16 borsodi gyerek

2011.11.09. 17:48

Valószínűleg kipufogógáz szivárgott be egy borsodi iskolabusz utasterébe, tizenhat általános iskolás diákot kellett kórházba szállítani.

Tizenhat általános iskolás gyermeket szállítottak szerdán a kazincbarcikai kórházba, mert rosszul lettek az iskolabusz utasterébe szivárgott kipufogógáztól - közölte Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A járművet a rendőrség lefoglalta, és eljárást indított.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Borsod megyei Tardonáról Kazincbarcikára utazó kisiskolások szédülésről, fejfájáról panaszkodtak, többen hánytak is, ezért a 16 gyereket a kazincbarcikai kórházba szállították, ahol megfigyelésre éjszakára is benntartják őket. Állapotuk kielégítő, várhatóan csütörtökön már hazatérhetnek.

Gaskó Beltalan közlése szerint a gyermekek feltehetően az utastérbe szivárgott kipufogógáztól lettek rosszul, ezért a magánvállalkozás által üzemeltett járművet lefoglalták, és szakértők bevonásával, foglalkozása körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK