Új eljárás indul a pedofíliával vádolt mohácsi rajztanár ügyében

Vágólapra másolva!
Súlyos hibákat vétett  a Baranya Megyei Bíróság szerint a szemérem elleni erőszakkal is vádolt mohácsi rajztanár ügyében az első fokon eljáró mohácsi bíróság, ezért új eljárást indítanak a férfi ellen. 
Vágólapra másolva!

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárást rendelt el a szemérem elleni erőszakkal, valamint szerzői jogok megsértésével vádolt mohácsi rajztanár ügyében szerdán a Baranya Megyei Bíróság. Az indoklás szerint az első fokon eljáró Mohácsi Városi Bíróság súlyosan megsértette az eljárási szabályokat, és döntése részben megalapozatlan is volt.

Az ügyészség B. Mihályt kiskorú tanítványai sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszakkal, megrontással, valamint szerzői jogok megsértésével vádolja, utóbbit a nyomozás alatt lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt. A férfit a mohácsi bíróság tavasszal felmentette az erőszakos bűncselekmények vádja alól, a szerzői jogok megsértésében azonban bűnösnek mondta ki, amiért pénzbüntetést kapott.

A vádirat szerint az általános iskolai tanár az iskolai tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt nemi vágyát kielégítve fajtalankodott tizenkét év alatti kislány diákjaival. A tanár tagadja a bűncselekményeket.

A nyomozás még 2008 végén indult az ügyben, amikor egy hatéves kislányt édesanyja vizelési problémákkal vitte orvoshoz, és kiderült, hogy a gond nem testi, hanem lelki eredetű, majd a kislány elmondta anyjának, mi történt vele az általános iskolában.