Teljesen megszűnt a szmogriadó Budapesten

Vágólapra másolva!
A kisméretű szálló por szintje kedden hét mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, ezért nem indokolt tovább a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása - döntött a Főpolgármesteri Hivatal.
Vágólapra másolva!

Nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vonatkozó tájékoztatása szerint a szálló por napi átlaga a tájékoztatási szint körül valószínű, ugyanakkor pénteken és szombaton átmenetileg javul a levegőminőség - írja a hivatal közleménye.

A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek keddi adatai alapján a kisméretű szálló por szintje hét mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti légszennyezettség alakult ki. A közlemény szerint Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen.