Késő délután megérkezett Magyarországra az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait szállító katonai repülőgép - közölte a miniszterelnök szóvivője. A gép a kecskeméti légi bázison landolt, a koporsókat átadták a biztosítóknak, amelyek a családokkal egyeztetnek.

Szijjártó Péter közölte, hogy a holtesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép 17.41-kor leszállt a kecskeméti légi bázison. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító társaságok szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek - olvasható a szóvivő közleményében.

Nem sokkal délután három óra előtt landolt Budapesten az a repülőgép, amely kilenc sérültet szállított haza Egyiptomból. A sérülteket mentőautókkal a Péterffy Sándor Utcai Kórház baleseti intézetébe vitték. Nem sokkal este nyolc óra előtt pedig felszállt az a repülőgép is, amely a baleset legsúlyosabb, utolsó magyar sérültjét és hozzátartozóját szállítja haza Budapestre. Ez a gép csütörtökön éjjel szállt le Budapesten. Így a buszbaleset egyetlen áldozata vagy sérültje sincs már Egyiptomban.

Az egyiptomi Hurghadában vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az egyik busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt, 29 pedig megsérült.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a buszbaleset áldozatainak holttesteit. A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Az őket szállító repülőgépek Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak, majd valamennyiüket a Péterffy Sándor utca kórház Fiumei úti baleseti intézetébe szállították kivizsgálására. 

Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: csütörtök estére az összes sérült, a 11 halálos áldozat, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre. Ekkor az áldozatokat szállító gép kapcsán azt közölte: a családok kérésére nem árulják el, hogy melyik magyarországi repülőtérre és pontosan mikor érkezik a repülőgép.