Kommandósok fogtak el egy milliárdos sikkasztással gyanúsított ügyvédet Pécsen

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kommandós akcióban fogtak el egy ügyvédet Pécsen, miközben éppen pénzt vett át egy vendéglátóhelyen. Az ügyvéd tavaly sikkasztás miatt önmaga ellen tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Városi Bíróság pénteken dönt annak az ügyvédnek az előzetes letartóztatásáról, akit több mint egymilliárd forint elsikkasztásával gyanúsítanak - közölte a bíróság elnöke csütörtökön. Hajdu István elmondta azt is, hogy a férfi az ellene folyó büntetőeljárás ideje alatt a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el, ezzel 20 millió forint kárt okozott.

A Pécsma.hu internetes hírportál csütörtökön arról számolt be, hogy E. Leventét a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán egy pécsi vendéglátóhelyen pénz átvételekor kommandós akcióban fogta el, majd jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt őrizetbe is vette.

Az NNI megerősítette a hírportál értesülését, az üggyel kapcsolatban több információt azonban a nyomozás sikere érdekében nem kívánt nyilvánosságra hozni.

A portál szerint a 44 éves ügyvéd korábban több százmillió forinttal, egyebek mellett a Pécs melletti kisváros, Kozármisleny által nála letétbe helyezett 100 milliójával sem tudott elszámolni. A pénzeket 2009 tavaszától olyan befektetésekre kérhette el, amelyek végül nem teljesültek.

Az ügyvéd tavaly decemberben önmaga ellen tett feljelentést, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt. A férfi a mostani őrizetbe vételéig szabadlábon volt.