Magyarokért miséznek az egyiptomi kopt templomokban

Vágólapra másolva!
Vasárnap délelőtt kopt templomokban emlékeznek meg az egyiptomi buszbaleset halálos és sérült áldozatairól. 
Vágólapra másolva!

III. Senuda kopt pápa személyi titkára jelezte a kairói nagykövetségnek, hogy az egyiptomi kopt templomokban megemlékeznek a hurghadai buszbaleset során elhunyt vagy megsérült magyarokról és hozzátartozóikról - olvasható Semjén Zsolt közleményében.

A miniszterelnök-helyettes közleménye szerint november 13-án, vasárnap a kopt egyház összes egyiptomi templomában misét celebrálnak a megemlékezés keretében.

Az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait szállító repülőgép csütörtökön este landolt Magyarországon, Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője akkor közölte, hogy a holtesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép 17.41-kor leszállt a kecskeméti légi bázison. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító társaságok szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek - közölte a szóvivő.

Nem sokkal délután három óra előtt landolt Budapesten az a repülőgép, amely kilenc sérültet szállított haza Egyiptomból. A sérülteket mentőautókkal a Péterffy Sándor Utcai Kórház baleseti intézetébe vitték. Nem sokkal este nyolc óra előtt pedig felszállt az a repülőgép is, amely a baleset legsúlyosabb, utolsó magyar sérültjét és hozzátartozóját szállítja haza Budapestre. Ez a gép csütörtökön éjjel szállt le Budapesten. Így a buszbaleset egyetlen áldozata vagy sérültje sincs már Egyiptomban.