Vádemelést javasol a rendőrség a budapesti fürdő volt vezetője ellen

2011.11.12. 8:50

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. volt vezérigazgatóját, aki a gyanú szerint majdnem félmilliárd forintos kárt okozott a cégnek - írja a szombati Magyar Nemzet. Ferenci Tibor a gyanú szerint egy kft.-vel olyan szerződést kötött, amely tartalmazta, hogy akkor is fizet a fővárosi cég, ha a kft. nem nyújt ellenszolgáltatást.

Vádemelést javasol a Fővárosi Főügyészségnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság Ferenci Tibor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) volt vezérigazgatója ellen - mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.

A szóvivő azt mondta, hogy a nyomozók megállapították, Ferenci Tibor kezdeményezésére a BGYH úgy írt ki pályázatot alaptevékenységére, a fővárosi fürdők üzemeltetésére és karbantartására, hogy annak lényegi elemeiről a felügyelőbizottság nem tudott. A pályázatot a kiírás előtt nem sokkal alakult Opero kft. nyerte el. A céggel a zrt. olyan szerződést kötött, amely egyoldalúan előnyös helyzetbe hozta a vállalkozást. Az öt évre megkötött, ötmilliárd forintos szerződés szerint a vállalkozásnak havonta 116 millió forintot fizetett a fővárosi cég.

A gyanú szerint Ferenci Tibor 2010 végéig 491 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BGYH-nak. A rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a szerződésben az is szerepelt például, hogy a cég vállalkozói díja akkor sem csökkenhet az eredeti összeg nyolcvan százaléka alá, ha a kft. azért nem nyújt semmilyen ellenszolgáltatást például fürdőbezárás miatt.

A szóvivő hozzátette, hogy a BRFK nyomozói tanúként már kihallgatták a fővárosi fürdőcég egykori vezetőit, és megállapították, hogy a BGYH havonta 40, évente 480 millió forintot takaríthatott volna meg, ha Ferenci nem ilyen feltételekkel köt szerződést.

KAPCSOLÓDÓ CIKK