Elnézést kért Tarlós a tévesen kiadott szmogriadóért

Vágólapra másolva!
A fővárosi önkormányzat hibázott, a főváros nevében elnézést kér, és a jövőben pontosabban fognak tájékoztatni - közölte hétfőn Tarlós István főpolgármester a két héttel ezelőtt tévesen kiadott szmogriadóról. Az arról szóló tájékoztatást túl későn adták ki két hete pénteken, ezért nem volt érvényes.
Vágólapra másolva!

Elnézést kért a főváros nevében Tarlós István főpolgármester a két hete tévesen kiadott szmogriadó miatt. Tarlós hétfőn közölte, az a rendelet, amely alapján el kell járniuk, régebbi, és nincs teljesen összhangban az erre vonatkozó kormányrendelettel. Hozzátette ugyanakkor, hogy a fővárosi önkormányzat is hibázott. Egy rögtönzött belső vizsgálat után arra jutottak, hogy az illetékes vezetők a jövőben pontosabban fognak tájékoztatni.

A szmogriadóról szóló tájékoztatást a polgármester nevében adták ki, Tarlós ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ő csak telefonon kapott tájékoztatást, és hagyta jóvá annak kiadását, mert akkor New Yorkban volt.

"A félreérthető tájékoztatás felelősségét a hivatalnak el kell vállalnia" - mondta Tarlós, aki szerint a rendőrség nem hibázott, amiért ez alapján bírságolni kezdett. A közeljövőben pontosítják a rendeletet, az illetékes vezetők a jövőben pontosabban fogják megfogalmazni a szmogriadóra vonatkozó tájékoztatást - mondta.

A Főpolgármesteri Hivatal két héttel ezelőtti péntek hajnalban adott ki közleményt arról, hogy aznaptól él a szmogriadó, ezt azonban napközben módosították, mivel ezt már előző nap éjfélig meg kellett volna tenniük, hogy életbe léphessen az intézkedés.

A szmogriadó értelmében 6-22 óráig megtiltották a rendszámtáblán fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek közlekedését. A rendőrség aznap délelőtt el is kezdte az autósok ellenőrzését és büntetését, de később közölték, intézkednek a kiszabott büntetések visszavonásáról. A rendelet értelmében végül szombaton lépett volna életbe a szmogriadó, de addigra a szállópor koncentrációja a riasztási fokozat alá csökkent.