Ruhákat, DVD-filmeket és pénzt kapott ajándékba felnőtt férfiaknak nyújtott szexuális szolgáltatásaiért egy budapesti kiskorú fiú. A BRFK nyomozói kiterjedt pedofilhálózatot lepleztek le: egy 35 éves magyar férfi társaival együtt külföldi férfiaknak közvetített rendszeresen fiatal fiúkat.

Nemzetközi pedofilhálózatot buktattak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a múlt héten. A már előzetesben lévő magyarok külföldi férfiaknak kerítettek kiskorú fiúkat szexuális szolgáltatás céljából, jelentették be kedden.

Idén májusban figyelt fel egy általános iskolai tanár arra, hogy az egyik fiú anyagi körülményei és ruházata hirtelen javulni kezdett. Miután felvetődött benne a gyanú, hogy diákjának egy idősebb férfi a párfogója, feljelentést tett a rendőrségen.

A BRFK nyomozói megtalálták azt a budapesti lakást, ahol a gyerekek több alkalommal is nemi kapcsolatot létesítettek külföldi férfiakkal. A 14 éves Zsolt is részese volt ennek, de a vele egyidős vagy fiatalabb fiútársait is magával vitte a magyar közvetítőhöz. Az ilyen találkozókon ruhákat, újságot, DVD-t, pénz kapott, ha pedig vitt magával valakit, azért plusz pénz is járt. A 14 éves gyermek vallomása szerint egy 35 éves férfi szervezte be, egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kérését is.

A BRFK munkatársai felfigyeltek további három kiskorú fiúra is, akik a tanúkihallgatáson elmondták, hogy ők is rendszeresen nyújtanak külföldi férfiaknak szexuális szolgáltatást pénzért az újpesti lakásban. Az egyik fiú külföldre is "járt dolgozni".

Az újpesti lakásban tartott házkutatáson a nyomozók lefoglaltak több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat, valamint előállították a szervezőt, a lakás tulajdonosát és egy külföldi férfit is. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot Németországgal, a nyomozásban várhatóan több másik európai ország is érintett lesz.