Az LB enyhítette a Révész Máriusz bántalmazása miatt kiszabott büntetést

Vágólapra másolva!
A Legfelsőbb Bíróság határozata értelmében büntetlen előéletűnek számít, így nem kell eltávolítani állásából azt a rendőrt, akit Révész Máriusz fideszes képviselő 2006. október 23-ai bántalmazásával összefüggésben korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.
Vágólapra másolva!

Némileg enyhítette a Révész Máriusz ügyével összefüggésben felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélt két rendőr egyikének büntetését a Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön kihirdetett jogerős határozatában. Az országgyűlési képviselőt 2006. október 23-án a Belvárosban máig ismeretlenül maradt rendőrök bántalmazták.

"Nekem nem esik jól ez az ítélet" - mondta az ítélethirdetés után újságíróknak Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mint mondta, nem az igazi felelősöket büntették meg, így nem azokat, akik megverték, vagy azokat a magas rangú rendőri, politikai vezetőket, akik 2006 őszén a fővárosban kialakult hihetetlen állapotokat előidézték, hanem azt, aki nem tett jelentést, vagy nem hívott mentőt.

Az egyik megvádolt rendőr bűnsegédként testi sértés és hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, társa pedig bűnpártolás miatt kapott jogerősen egy év két évre felfüggesztett szabadságvesztést. Az utóbbi esetében a Legfelsőbb Bíróság annyit változtatott a tábla korábbi döntésén, hogy előzetes mentesítésben részesítette, azaz büntetlen előéletűnek számít, és így nem kell eltávolítani a rendőrségtől.