MN: Magát szúrta meg a tiszaújvárosi késelés súlyos sérültje diáktársa szerint

Tiszaújváros, bűnügy, késelés, szurkálás a a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium épületében
Vágólapra másolva!
Csak ketten vettek részt a tiszaújvárosi középiskolában történt szerdai késelésben - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a csütörtöki Magyar Nemzet. A könnyebb sérüléseket szenvedett fiú a lap szerint azt mondta a rendőröknek, hogy a súlyosan megsérült tanuló akkor szúrta meg magát, amikor késsel rátámadt.
Vágólapra másolva!

A tiszaújvárosi középiskolában történt szerdai késelés könnyű sérüléseket szenvedett diákja szerint a súlyosan megsérült gyerek saját magát szúrta meg az iskola mosdójában, amikor rátámadt - írja a csütörtöki Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Szerdán a Borsod megyei Rendőr-főkapitányság még arról számolt be, hogy egy harmadik fiú szúrta meg a két gyereket. A késelésben egy 14 éves fiú könnyebben sérült, míg társát, egy 13 éves fiút mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A csütörtöki Magyar Nemzet információi szerint a könnyebben sebesült diák azt mondta a rendőröknek, hogy a WC-ben felejtette a táskáját, amiért visszament, majd dulakodásba keveredett a később súlyosan megsebesült diákkal. Állítása szerint a kés a társáé volt, aki magát is megsebesítette, amikor rátámadt. A rendőrség a másik fiatalt még nem tudta kihallgatni, mert meg kellett operálni. A diák állapota stabil, nincs életveszélyben. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a súlyos sérüléseket szenvedett 14 éves fiút háromszor a hátán egyszer pedig a nyakán szúrták meg. A lap kórházi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az egyik szúrás egy centiméterrel kerülte el a verőeret.

Gaskó Bertalan rendőrségi szóvivő szerdán az [origo]-nak azt mondta, még nincs gyanúsítottja az ügynek. A Borsod Online szerdán arról írt, hogy a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, de ezt Gaskó határozottan tagadta. Az iskola tanulói közül szerdán többen is azt mondták: úgy tudják, egy tanuló nyakon és hátba szúrta hetedik évfolyamos társát, a kilencedikes fiú pedig a karján sérült meg. Ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Forrás: MTI/Vajda János
Diákok gyülekeznek a késelés után az iskola előtt