Előzetesben egy nyomozati információkat pénzért áruló rendőr

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint egy prostituáltakat futtató férfinak adott el rendőrségi információkat egy kaposvári rendőr, mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezett a Kaposvári Városi Bíróság egy rendőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénzért rendőri intézkedésekről adott információkat egy lányokat futtató férfinak, utóbbit is letartóztatták - közölte a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken.
A rendőrt hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel, míg a lányok futtatóját vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség.

A gyanú szerint a rendőr az elmúlt évben anyagi ellenszolgáltatásért folyamatosan tájékoztatta a prostituáltakat futtató férfit, hol és mikor számíthatnak rendőri ellenőrzésre.

A rendőrt azzal is gyanúsítják, hogy a nyilvántartásából lekérdezte egy személygépkocsi adatait, majd tájékoztatást adott arról az érintettnek, hogy számára jogtalan előnyt biztosítson. A gyanúsításban az is szerepel: a rendőr az egyik kapitányságon indított büntetőügyben - ugyancsak jogtalan előnyt biztosítva - a feljelentett személyeket tájékoztatta a tervezett nyomozati cselekményekről, az ügyben keletkezett szakértői véleményről, valamint a feljelentő által elmondottakról - közölte az ügyészségi sajtószóvivő.