Közel kétmilliárdot ér az egyetlen lottóötös

Vágólapra másolva!
Majdnem kétmilliárd forinttal lett gazdagabb, aki feladta az egyetlen telitalálatos szelvényt az ötös lottón. Ez minden idők 10. legnagyobb nyereménye.
Vágólapra másolva!

Egy telitalálatos szelvényt találtak az ötös lottó 46. heti számsorsolásán - közölte a Szerencsejáték Zrt. A nyertes szelvény feladója 1 milliárd 935 millió forinttal gazdadogott, miután helyesen tippelte meg a november 19-én kihúzott nyerőszámokat (4, 34, 48, 66, 83).

Az ötös lottó főnyereménye idén második alkalommal közelítette meg a 2 milliárdos határt. Már tizennyolcadik hete halmozódott a nyeremény összege. Ez minden idők 10. legnagyobb ötös lottó nyereménye.

A Szerencsejáték Zrt. szerint, míg egy átlagos héten 3 és fél millió szelvény fogy, addig az ilyen nagy várható nyereményösszegnél egymillióval több szelvényt töltenek ki a játékosok.

Az eddigi legnagyobb nyeremény - több mint 5 milliárd forint - 2003 novemberében talált gazdára, a második pedig tavaly júliusban. Akkor 3 milliárd forintot ért a telitalálatos. A jövő heti várható lottónyeremény 85 millió forint lesz.