Kivonult az LMP az adótörvényben elrejtett meglepetések miatt

parlament, plenáris ülés, országgyűlés, kivonult az LMP
Vágólapra másolva!
A jövő évi adótörvényekről szóló, hétfői esti parlamenti zárószavazás elhalasztását kérte az ellenzék a több mint száz, a szavazás napján benyújtott módosító javaslat miatt. Az országgyűlés kormánypárti többsége azonban leszavazta az erre vonatkozó jobbikos ügyrendi kérést, amiért az LMP kivonult az előterjesztés záróvitájáról.
Vágólapra másolva!

Volner János (Jobbik), a jövő évi adótörvények záróvitája előtt, ügyrendi felszólalásban azt kezdeményezte, hogy csak jövő héten szavazzanak az adótörvényekről, mivel szerinte több módosító javaslat még az előterjesztés tárgyalásának kezdetén, este fél kilenckor sem volt megtalálható a parlament honlapján. A jobbikos politikus arra kérte a többi ellenzéki párt képviselőit, hogy minden lehetőséget ragadjanak meg a kormány "újabb népnyúzó, sanyargató, megszorító intézkedésének" megakadályozására a parlamenterizmus keretében.

Az ülést levezető Ujhelyi István pontosította Volner Jánost, mondván, az általa említett módosító javaslatok este hét órakor felkerültek az országgyűlés honlapjára.

A Jobbik felvetését ezután az MSZP nevében felszólaló Kovács Tibor, az LMP részéről pedig Schiffer András frakcióvezető is támogatta, az Országgyűlés azonban 239 kormánypárti igen szavazattal, 93 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett lehetővé tette a jövő évi adótörvényekről szóló záróvitát és a zárószavazást.

A LMP képviselői az ügyrendi szavazás után kivonultak a teremből, ahova Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes szerint csak a zárószavazás után térnek vissza.

A Fidesz részéről Rogán Antal, immár a vitában felszólalva azt mondta, az internetes orgánumokat látva, az újságírók már fel tudták dolgozni a zárószavázás előtti módosító javaslatokat, így szerinte erre az ellenzéknek is képesnek kellett volna lennie. "Dolgozni kéne képviselőtársaim és nem panaszkodni" - hangsúlyozta.