Ingyen lett a Nemzeti Lovas Stratégia felelőse Horváth László

Vágólapra másolva!
2012. november 10-ig Horváth László miniszterelnöki megbízottként felel a Nemzeti Lovas Stratégia megalkotásért és koordinálásáért. A kormány többek között a lovas turizmust fejlesztené a stratégiával.
Vágólapra másolva!

Horváth Lászlót bízta meg a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítésével és a végrehajtás koordinálásával Orbán Viktor - közölte kedden a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). Horváth megbízása 2012. november 10-ig szól, feladatát díjazás nélkül látja el.

Horváth korábban országgyűlési képviselőként és a Magyar Lótenyésztő és Lovassport Szövetség alelnökeként már részt vett az első Széchenyi-terv lovas-turisztikai alprogramjának kidolgozásában, és korábban az Országgyűlés Nemzeti Lovas Programot előkészítő eseti bizottságának is tagja volt - írja a KIM közleménye. A feladatát miniszterelnöki megbízottként ellátó Horváth január végére készíti el és terjeszti a kormány elé a Nemzeti Lovas Stratégiát.

A KIM közleménye szerint a kormány azért tartja fontosnak a lovas ágazat egységes kormányzati kezelését és fejlesztését, mert az jelentősen hozzájárulhat új munkahelyek teremtéséhez, a vidékfejlesztéshez, az ország turisztikai és idegenforgalmi vonzerejének növeléséhez. A kormány célja az is, hogy a lovas kultúra a gyermekek, a fiatalok körében is népszerűbb legyen; a lovas kultúrát a tervek szerint megjelenítenék a köznevelésben is.