Kötelező tanórán nevelné erkölcsösnek a jövő nemzedékeket Kövér

Vágólapra másolva!
Az etikaóra kötelezővé tételével biztosítaná a jövő nemzedékek "megfelelő erkölcsi alapjait" Kövér László fideszes parlamenti házelnök és több képviselőtársa. A közoktatási törvénytervezethez kedden benyújtott módosítás értelmében kötelező lenne az etikaóra, amelyet azokban hit- és erkölcstannal is ki lehetne váltani.
Vágólapra másolva!

Kötelezővé tennék az iskolákban az etika tantárgyat, de helyette választani lehetne a hit- és erkölcstanórát is - többek között ez szerepel abban a közoktatási törvényjavaslathoz kedden benyújtott módosításban, amelyet mások mellett Kövér László fideszes házelnök jegyez.

A jövő nemzedékeknek megfelelő erkölcsi alapokkal kell rendelkezniük, ami "Magyarország megújulásának egyik fontos előfeltétele" - áll a javaslat indokolásában.

A kormány által nyár végén elfogadott közoktatási törvény parlamenti vitája a múlt héten kedden kezdődött. A múlt héten Lázár János frakcióvezető közel ötvenpontos módosítócsomagot nyújtott be hozzá. A sokat vitatott tervezet komoly feszültségeket keltett a kormánypárton belül is.