A szülők nem akarták a Gandhi Gimnáziumban látni Morvai Krisztinát

pécsi Gandhi Gimnázium
Vágólapra másolva!
Rendhagyó történelemórát tartott volna a pécsi Gandhi Gimnáziumban Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét azonban a szülők kérésére végül távozásra szólította fel az intézmény igazgatója.
Vágólapra másolva!

Morvai Krisztina a szülők kérésére végül nem tarthatta meg csütörtökön a már korábban egyeztetett előadását a roma fiatalokat oktató pécsi Gandhi Gimnáziumban - adta hírül a PécsMa.hu internetes oldal. Már az iskola vezetőivel beszélgetett, amikor megkérték, hogy távozzon - mondta el a jobbikos politikus egy pécsi fórumon, amelyet a cigány-magyar együttélés problémáiról rendeztek a meszesi Pákolitz István Közösségi Házban.

A pécsi Gandhi Gimnázium meghívására többek között rendhagyó történelemórát tartott volna az iskola tanulóinak, és a roma diákok álláspontjára lett volna leginkább kíváncsi az együttélésből fakadó feszültséggel kaopcsolatban - mondta Morvai Krisztina. Végül a Gandhi igazgatój közölte vele, hogy mégsem tarthatják meg az előre megbeszélt programokat.

A Gandhi Gimnázium igazgatója, Gidáné Orsós Erzsébet a PécsMa.hu-nak azt mondta: néhány szülő kérte, hogy ne tartsa meg a történelemórát Morvai Krisztina, és ezt napközben az iskolatitkárnak is jelezték. Ő végül úgy döntött, hogy enged a szülőknek, és ezért kérte távozásra az európai parlamenti képviselőt, aki ezt tudomásul vette. Mint azt az igazgató elmondta, a képviselőt egy az uniót bemutató projektjük keretében hívták meg az iskolába, de ugyanígy tettek más EP-képviselőkkel is. Így például Göncz Kinga és Járóka Lívia is jelezte már, hogy szívesen eljönnek a Gandhi Gimnáziumba.