Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetéssel vádolták azt az orvost, aki 2008 márciusában csak ittasságot állapított meg egy tizenhárom éves fiúnál, akit az után vittek kórházba, hogy kizuhant a harmadik emeletről. A fiúnak azonban összeomlott a légzése és a keringése, majd meghalt. A fiú édesanyja most visszavonta az orvos elleni vádat.

Ejtette a vádat a mosonmagyaróvári műhibaperben a helyi kórház belgyógyászati osztályán 2008-ban elhunyt fiú anyjának a jogi képviselője, ezzel pénteken lezárult a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon június elején indult eljárás.

Az ügyvéd közlése szerint "önmagáért beszél" a hat, egységes álláspontot nem tükröző orvos szakértői vélemény alapján kért hetedik, amely szerint nem a belgyógyászatra, hanem a traumatológiára kellett volna beszállítani a tizenéves fiút, ott végezhették volna el ugyanis azokat a vizsgálatokat, amelyek feltárják a belső sérüléseit.

A fiú egy házibuli közben zuhant ki egy harmadik emeleti lakásból három éve márciusban. A baleset előtt egyedül tartózkodott a szobában, társai már csak azt vették észre, hogy a szoba üres, ő pedig az épület előtt, a fűben hever. Miután lementek érte, feltámogatták a lakásba, és szóltak a szüleinek. A fiú egyre rosszabbul lett, de ezt a szülei - akik állítólag nem tudtak arról, hogy a gyerek kiesett az ablakon - annak tudták be, hogy esetleg túl sokat ivott.

A fiút kórházba vitték, a vizsgálatok után megfigyelésre bent tartották, éjszaka azonban összeomlott a légzése és a keringése, majd meghalt. A boncolásnál később megállapították, hogy a zuhanást követően megrepedt a mája és a lépe is. A pótmagánvád szerint az orvos foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetést követett el azzal, hogy csak az ittasságot állapította meg, a zuhanás során szerzett sérüléseket pedig nem. A vádat most ejtette a fiú édesanyjának az ügyvédje.