A Tatárszentgyörgyre kiérkező helyszínelő rendőr tanúvallomásában azt mondta, hogy elemlámpával folytatták le a halottszemléket a falu cigánysorának utolsó házában. A dabasi rendőr azt állítja, olyan tájékoztatást kapott, hogy nem történt idegenkezűség, ezért nem is bűnügyi eljárásként kezdték meg a nyomozást.

A tatárszentgyörgyi emberöléssel összefüggő tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Pest Megyei Bíróságon. A tárgyalás elején a bíróság meghallgatta azt a dabasi rendőrt, aki a helyszínelést vezette 2009. február 23-án hajnalban Tatárszentgyörgyön. 

A vád szerint a harmadrendű vádlott, P. Zsolt gyújtotta fel Molotov-koktélokkal a falu cigánysorának utolsó házát 2009. február 23-án, nem sokkal éjfél után. K. István másodrendű vádlott négy célzott lövést adott le a tűz elől menekülő 27 éves férfira és két kisgyermekére, a férfi és ötéves fia meghalt, a hatéves kislány súlyosan megsérült. K. Árpád elsőrendű vádlott a ház közelében lévő fák takarásában egy golyós puskával fedezte társait.

A pénteken délelőtt tanúként meghallgatott rendőr egyebek mellett elmondta, egy olyan tűzesethez értesítették, amelynek két halottja volt, és hajnalban utolsóként érkeztek a helyszínre. Közölte, a helyszínelést közigazgatási és nem bűnügyi eljárásként kezdték meg, annak megfelelőn végezték, mert úgy tájékoztatták őket, hogy idegenkezűség nem történt.

Az eddig elhangzottak alapján a tűzvizsgáló elektromos tüzet állapított meg, az orvos pedig a férfi és fia halálát füstmérgezésnek minősítette, és a testükön lévő vérző sebekről azt mondta, a lehulló gerendákból kiálló szögek okozták.

A tanú elmondta azt is, hogy elemlámpa mellett folytatták le a halottszemléket, a holttesteket ők vizsgálták a helyszínen lévő orvos felügyelete mellett. A rendőr közölte, hogy ő is csak később, a nap folyamán értesült arról, hogy gyilkosság történt Tatárszentgyörgyön. A tanú meghallgatása után a bíró szünetet rendelt el.

A szünet után K. István másodrendű vádlott közölte a bírósággal, hogy nem fogadja el a pénteki tárgyaláson megjelent, a kirendelt védőjét helyettesítő ügyvédet, ezért az eljáró tanács elnöke, Miszori László bizonytalan ideig ismét szünetet rendelt el.

Az elsőrendű vádlott az idén március 25-én indult büntetőperben már két alkalommal cseréltette le kirendelt védőjét, illetve háromszor nyújtott be indítványt a tanácsvezető bíró kizárására, elfogultságára hivatkozva.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.