Már egyetlen városban sem egészségtelen a levegő

Szmogriadó, szálló por, rossz levegő, légszennyezettség
Vágólapra másolva!
Pécsen, Székesfehérváron és Várpalotán a legrosszabb a helyzet, de a levegő minősége ott is a kifogásolt és elfogadható szintekre javult.
Vágólapra másolva!

Az ország minden területén javult vasárnapra a levegő minősége, az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) szerint már nincs olyan település, ahol egészségtelen lenne a levegő. A levegő minősége a kifogásolt és elfogadható szintekre javult.

Szombaton még három városban, Pécsen, Székesfehérváron és Várpalotán haladta meg a 75 mikrogrammot a szálló por köbméterenkénti koncentrációja, így ezeken a településeken minősült egészségtelennek a levegő.

A héten Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Pécsen és Pest megye több nagyvárosában, így Százhalombattán, Tökölön és Vácon is hosszabb-rövidebb ideig érvényben volt a szmogriadó riasztási, illetve tájékoztatási fokozata. Budapesten november elején rendeltek el szmogriadót, és az ország több városában lényegében azóta rossz a helyzet. A fővárosban forgalomkorlátozást is el kellett rendelni, de november közepén ezt feloldották.