Az energiaügyi államtitkár ismét a Facebookon üzent Lázárnak

Vágólapra másolva!
Lázár János már eldöntötte, hogy soha sem fog velem egyetérteni, ettől én még nyugodtan fogok aludni - ezt írta Bencsik János energiaügyi államtitkár a Facebookon, ahol az [origo] hétfőn megjelent cikkét is megosztotta. A Fidesz frakcióvezetője hétfőn azt mondta, Bencsik nem a fogyasztók oldalán áll, mert nem támogatja Lázárnak azt a javaslatát, amely nehezítené azt, hogy egy energiaszolgáltató valahol kikapcsolja az áramot.
Vágólapra másolva!

Lázár János nyilatkozatának stílusával nem szeretnék foglalkozni, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember - ezt írta Bencsik János energiaügyi államtitkár válaszul Lázár János hétfői mondataira a Facebookon, ahol megosztotta az [origo] hétfőn megjelent cikkét.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a múlt héten nyújtotta be javaslatát, amely az önkormányzatoknál, közintézményeknél és vállalkozásoknál sem engedné kikapcsolni a villanyórát, akármekkora tartozást halmoztak is fel. Miután a múlt héten Bencsik János energiaügyi államtitkár a Facebookon jelezte, hogy nem támogatja a javaslatát, Lázár hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: "soha nem fogunk egyetérteni Bencsik János képviselőtársammal, én a fogyasztók oldalán maradok, ő meg a szolgáltatók érdekeit képviseli".

Lázár hozzátette: "nem tudom, hogy ez-e a munkája, ennek az értékelése nem az én feladatom. Sajnálom, hogy van olyan kormányzati szereplő, aki a szolgáltatók oldalán áll".

Bencsik János hétfőn este azt írta a Facebookon: "az én dolgom az, hogy a fogyasztók biztonsággal vételezhessék az energiát Magyarországon, Lázár János indítványa pedig ebben a formájában veszélyezteti ennek lehetőségét". Bencsik azt is írta: az én javaslatom az, hogy a szolgáltatásból történő kizárás csak az egészségügyi és bentlakásos szociális intézményekre vonatkozzon. "Mindezt szívesen megbeszéltem volna Lázár Jánossal, de már értem, hogy miért nem keresett meg. Ő már eldöntötte, hogy soha sem fog velem egyetérteni. Ettől én még nyugodtan fogok aludni" - írta az energiaügyi államtitkár.