Előzetesben a boncmester lefizetésével gyanúsított szőci polgármester

Vágólapra másolva!
Halottanként harmincezer forintot ígért a gyanú szerint a szőci polgármester az egyik ajkai kórház boncmesterének azért, hogy a polgármester érdekeltségébe tartozó temetkezési vállakozást ajánlja az elhunytak hozzátartozóinak.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés bűntett és kábítószerrel való visszélés megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a szőci polgármester és édesapja ellen - írja a megyei rendőrség közleménye.

A nyomozás adatai alapján a polgármester és édesapja megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy az ajkai Magyar Imre Kórház patológiai osztályán, a hozzátartozók fogadóhelyiségében októberben a kórház boncmesterének pénzt ígértek annak fejében, hogy az elhunytak hozzátartozóinak a polgármester érdekeltségében lévő temetkezési vállalkozást ajánlja. Ezért elhunytanként 30 ezer forintot, havonta harminc halottért pedig 900 ezer forintot ajánlottak fel.

A polgármester őrizetbe vételekor a nyomozók kábítószergyanús növényi anyagot is lefoglaltak a lakásán. A Veszprémi Városi Bíróság elrendelte a polgármester előzetes letartóztatását.