Márciusban kezdődhet az ócsai lakótelep építése

Vágólapra másolva!
A fizetésképtelen lakáshiteleseknek tervezett lakótelep első ütemének, azaz 80 háznak az építése kezdődhet el márciusban a település alpolgármestere szerint. Horváth Tamás azt mondja, jelenleg a terület átminősítését végzik, januárban kezdenék a telekkialakítási eljárást, majd a közbeszerzési eljárás után az építkezést.
Vágólapra másolva!

Jelenleg az adminisztratív eljárásoknál tartanak a fizetésképtelen lakáshiteleseknek épülő családiház-program előkészítésében, de márciusban már megkezdődhet az első ütemben tervezett 80 ház megépítése - mondta Ócsa alpolgármestere az MTI-nek. Horváth Tamás szerint mivel korábban az érintett területen mezőgazdasági termelés folyt, a szeptemberben elfogadott területrendezési tervnek megfelelően jelenleg a terület átminősítését, termőföldből való kivonását végzik. Szerinte 2012 január közepén lehet elkezdeni a telekkialakítási eljárást, majd a közbeszerzés lezárása után márciusban megkezdődhet az építkezés.

A Pest megyei Ócsát javasolta a Belügyminisztérium a szociális családiház-építési program első ütemének helyszíneként, vagyis ide építenék a fizetésképtelen lakáshitelesek házait a minisztérium közlése szerint. Az ócsai szociális lakásépítés a kormány rendelete szerint összesen minimum 66 hektáron történik. Ez tartalmaz közlekedési, intézmény- és zöldterületet is, továbbá 80-100 negyven négyzetméteres, 200-220 ötven négyzetméteres, 80-100 hatvan négyzetméteres, 35-55 hetven négyzetméteres, 20-25 nyolcvan négyzetméteres lakást, a hozzájuk tartozó ezer négyzetméter területű telkekkel.